3 -30 /11 Έκθεση της Silva Bigaz στον Πολυχώρο του Βιβλιοπωλείου Παπασωτηρίου στην Ξάνθη, στα πλαίσια της διοργάνωσης <<Στη γειτονιά του Αίμου - Εικαστικός Περίπατος στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης>>. Σε συνεργασία με τη Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης.

Στη γειτονιά του Αίμου

ΑΠΡΟΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ 
ASPECTS OF BALKAN PHOTOGRAPHY

Η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης διοργανώνει σε συνεργασία με το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης εκθέσεις φωτογραφίας απλωμένες σε διαφορετικούς χώρους στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης, από τις 3 έως τις 30 Νοεμβρίου του 2007. Οι εκθέσεις εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο της διοργάνωσης «Στη γειτονιά του Αίμου» - Εικαστικός περίπατος στην Παλιά πόλη της Ξάνθης.

Εγκαίνια Σάββατο 3 Νοεμβρίου και ώρα 20.00.
Οι εκθέσεις θα φιλοξενηθούν στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης, τον πολυχώρο του βιβλιοπωλείου Παπασωτηρίου, το καφέ ΚΟΚΟΡΙ και τον επάνω όροφο του καφέ ΑΝΩ ΚΑΤΩ, έως 30 Νοεμβρίου.

Στον πολυχώρο του βιβλιοπωλείου Παπασωτηρίου παρουσιάζεται η εργασία της SILVA BINGAZ (από την Τουρκία) με τίτλο: coast.

 

COAST
Όλες οι φωτογραφίες από τη σειρά ‘COAST’ έχουν τραβηχτεί κοντά στη στενή αλλά μακριά γραμμή που χωρίζει τη θάλασσα από τη στεριά.
Περιοχές διακοπών, μέρος υποσχέσεων, μικρές ακτές…. Κι όμως, οι ΆΚΤΕΣ’ δεν είναι κάτι για τις παραλίες. Είναι για τον έρωτα, για τη στοργή και την αγάπη, τον θάνατο, τη στιγμή, τα πράγματα που αλλάζουν κάθε στιγμή και αυτά που δεν αλλάζουν. Είναι για τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ της βαρύτητας και της ελαφρότητας της ύπαρξης.

Ελάχιστα βιογραφικά στοιχεία
Η Silva Bingaz γεννήθηκε στη Malatya της Ανατολικής Τουρκίας το 1967 σαν κόρη σε μία Αρμένικη οικογένεια. Ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τη φωτογραφία σαν ερασιτέχνης το 1998. Η πρώτη της εργασία ήταν το 2001 ένα slide show με τον τίτλο ‘ πού, αν όχι στο σπίτι;’ Από αυτή την εργασία της οδηγήθηκε στην επόμενη, την ιστορία μίας Ιρακινής (πρόσφυγας) της Beyan, πάνω στην οποία η φωτογράφος δούλεψε για τρία χρόνια.
Από το 2002, εργάζεται για το project ‘coast’.
Έχει παρουσιάσει την εργασία της στην Αυστρία, την Fyrom, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα και τη Γαλλία, όπως φυσικά και στην Τουρκία.
Το πρώτο εξάμηνο του 2006, προσεκλήθει στη Σουηδία από τον Σουηδό φωτογράφο Anders Petersen και εργάστηκε στο σκοτεινό του θάλαμο για τις δικές της φωτογραφίες. Αντιπροσωπεύεται από το πρακτορείο Genis Aci Project Office. www.gapo.org/silvabingaz

 

ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κινηματογραφική Λέσχη ΦΕΞ - Αφιέρωμα στο Βαλκανικό Κινηματογράφο κάθε Δευτέρα και ώρα 21.30 στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης. (κυκλοφορεί αναλυτικό πρόγραμμα)

Τετάρτη 7 και ώρα 21.00 στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης
Θέμα: «Η Βαλκανική Λογοτεχνία σε διάλογο με την ευρωπαϊκή»
Ομιλήτρια: Γεωργία Πατερίδου, φιλόλογος, καθηγήτρια ΕΑΠ

Σάββατο 10 & Κυριακή 11 Νοεμβρίου
Το Εργαστήριο Έρευνας Παραστατικών Τεχνών – Άλμα Κάλμα με τη συνεργασία της ΦΕΞ διοργανώνει σεμινάριο Σωματικού Θεάτρου με θέμα: «Από το Σώμα στο Λόγο»
Το σεμινάριο αφορά ειδικές ασκήσεις του physical theater πάνω στην πλαστικότητα και την έκφραση του σώματος καθώς και ασκήσεις φωνητικής φαντασίας.
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2541025421

Τετάρτη 14 ώρα 20.00 στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης
Θέμα: «Βαλκανική παραδοσιακή αρχιτεκτονική»
Ομιλητής: Δρ. Νικόλαος Λιανός, επ. Καθηγητής ΤΑΜ, ΔΠΘ

Τετάρτη 21 ώρα 20.00 στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης
«Γνωριμία με τα Μεγάλα Μουσεία και μνημεία της Βαλκανικής», η Κυριακή Χριστοδούλου, ιστορικός τέχνης – μουσειολόγος, μας παρουσιάζει εικονικά με πολυμεσικές εφαρμογές θρακικά έργα τέχνης σε Μουσεία της Ευρώπης.

Παρασκευή 23 και ώρα 21.00 στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης
Συναυλία με τους ΙN SCISSORS.

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, 21.00 στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης
Συναυλία με τους Earzumba (Ισπανία)

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, 20.30 στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης
‘Μία σύγχρονη προσέγγιση στις ασύρματες επικοινωνίες στα Βαλκάνια»
Ομιλιτής: Μπάμπης Πλάτσης, Ηλεκτρολόγος, Μηχ. Η/Υ

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, 20.00 στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης
‘WWW.Balkan - Τα Βαλκάνια στο διαδύκτιο’
Μία αναζήτηση στον κυβερνοχώρο.
Ομιλητής : Παναγιώτης Κούδας, Ηλεκτρολόγος, Μηχ. Η/Υ

 

Παραγωγή εκθέσεων: 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Οργάνωση
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ¨ www.fkth.gr
ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΗ ΕΝΩΣΗ ΞΑΝΘΗΣ www.fex.org.gr


Με την υποστήριξη των:
Φοροτεχνική & Θρακική προσέγγιση – Βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου – Άνω Κάτω- Κέντρο Ξένων γλωσσών Μάγδας Πετμεζά - Κοκόρι – Συνεταιρισμός Θερμοϋδραυλικών Θράκης ΥΔΡΩ – Fresh co


Πληροφορίες 
Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης - Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης
Αντίκα 7 67100 Ξάνθη
Τηλ. 25410 25421 Email: fexanthis@gmail.com www.fex.org.gr