18.03.2019 - Παρουσίαση του φωτογραφικού έργου του Σωτήρη Ζωάκη

Σε συνέχεια των συναντήσεων του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με το έργο νέων Ελλήνων φωτογράφων από όλη την Ελλάδα, παρουσιάζουμε τον φωτογράφο Σωτήρη Ζωάκη, από την Αλεξανδρούπολη. Θα μας μιλήσει για τη φωτογράφηση με drone, θα μας παρουσιάσει το φωτογραφικό του έργο και όπως πάντα θα ακολουθήσει συζήτηση.

Τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, στις 8.00 μμ
όπως πάντα,
στο CAFE BAZAAR, Παπαμάρκου 34, Πλατεία Άθωνος, Θεσσαλονίκη, τηλ 2310241817.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό της πόλης. Είσοδος δωρεάν.

Σύντομο βιογραφικό

Ο Σωτήρης Ζωάκης γεννήθηκε στην Κομοτηνή. Ζει και εργάζεται στην Αλεξανδρούπολη .
Η σχέση του με την φωτογραφία ξεκίνησε το 1988, με την αγορά της πρώτης του φωτογραφικής μηχανής. Μετά από απουσία χρόνων επέστρεψε και φωτογραφίζει με σύγχρονα μέσα, με ψηφιακή μηχανή και drone με το οποίο άρχισε να πετάει και να φωτογραφίζει από ψηλά. Η φωτογραφική εμπειρία που πλέον ζούσε σε  
συνδυασμό με τον αερομοντελισμό  έγινε είναι μια συναρπαστική και διασκεδαστική περιπέτεια που όλο και περισσότερο απολάμβανε. Έτσι απέκτησε νέο φωτογραφικό ύφος το οποίο σε συνδυασμό με το ταξίδι στον ουρανό τον γέμιζαν σαν άνθρωπο όλο και περισσότερο και του δίνουν ώθηση μέχρι σήμερα για νέες πτήσεις , νέες εξερευνήσεις, νέες φωτογραφίσεις. 
Το νέο είδος φωτογράφισης και ο εντυπωσιασμός  του θεατή μπροστά στις φωτογραφίες του, δημιούργησε την ανάγκη να μοιραστεί τις εμπειρίες αυτές με το ευρύ κοινό. Οι φωτογραφίες του έχουν διακριθεί σε πολλούς διαγωνισμούς φωτογραφίας. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις ως μέλος του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης .Η πρώτη του προσωπική έκθεση έχει τίτλο «Ο Έβρος Εναερίως και Καθέτως».

https://szoakis.wixsite.com/zoakis